Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Muskaatdruiven

muskaatdruiven.jpg

Proefde deze week bij de groenteboer muskaatdruiven. Echt super zoet.

Je proeft letterlijk de wijn die er van deze druiven worden gemaakt. Zo wordt de muskaatdruif in de Elzas gebruikt voor een droge wijn, maar elders vaak voor zoete dessertwijn. Bekend zijn de Franse Muscat de Beaumes de Venise uit de Rhône en de Muscat de Rivesaltes uit de Midi.

In Portugal wordt er bij Lissabon de Setubal van gemaakt. In Italië vormen muskaatdruiven de basis voor een aantal mousserende wijnen zoals de Spumante d’Asti.

Muskaatdruiven kun je heerlijk zo eten. Of bijvoorbeeld als dessert bij een kaasplankje. Neem verschillende soorten kaas, pel wat walnoten en serveer er de muskaatdruiven bij.

Maar muskaatdruiven kun je ook verwerken in een saus bij tongrolletjes of een heerlijk gebakken kalfsbiefstuk. Zie het recept hieronder!

Kalfsbiefstuk met druiven in muskaatsaus
Recept voor 4 personen

500 g witte druiven
3 dl muskaatwijn
30 g boter
8 kalfsoesters à ca. 130 g
3 dl kalfsfond (pot 400 ml)
zout, peper

Van druiven velletjes en pitjes verwijderen. Sap opvangen. Wijn bij sap schenken, druiven erin leggen. In pan boter verhitten. Kalfsoesters aan elke kant ca. 4 minuten bakken. Warmhouden. Wijn-sap boven pan zeven en aanbaksels losroeren. Laten inkoken tot ca. 1 dl. Kalfsfond toevoegen. Laten inkoken tot sausdikte. Saus zeven en op smaak brengen met zout en peper. Druiven in saus opwarmen.

Ook interessant