Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Munt-gemberthee met oranjebloesemkoekjes

thee.png

Even een heerlijk momentje voor jezelf met een glas munt-gemberthee en oranjebloesemkoekjes.

Wat heb je nodig?

(voor 6-8 personen)

– 50 g fijne semolina-bloem
– 150 g bloem
– 100 g koude roomboter
– 50 g olijfolie
– 1 eidooier
– 100 g suiker
– snufje zout
– rozenwater (of oranjebloesemwater)
– glazuurstiften (in div. kleuren)
– 1 stukje (ca. 5 cm) verse gember
– takjes verse munt

Zo maak je het!

Maak zo snel mogelijk een samenhangend deeg van de semolina met de bloem, de koude boter, de olijfolie, de eidooier, de suiker, een snufje zout en 1-2 el rozenwater. Vorm met behulp van een vel plasticfolie het deeg tot een gladde rol en laat deze in ca. 30 minuten in de koelkast koud worden. Verwarm de oven voor op 175°C. Verwijder het folie van het deeg en snijd er plakjes van ca. 2 cm van. Leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat (houd ruim afstand tussen de plakjes) en bak ze in ca. 20 minuten in het midden van de oven lichtbruin. Laat ze op een rooster afkoelen en knapperig worden. Garneer de koekjes met glazuur naar keuze. Zet vlak voor het serveren een grote pot thee: schil de gember en snijd deze in dunne plakjes. Was de munt en kneus de takjes. Doe de gember en de munt in een grote theepot en schenk er water op dat net van de kook af is. Laat kort trekken. Serveer de koekjes met de thee. Bereidingstijd: 20 min. + 30 minuten opstijven + 20 minuten bakken.

Ook interessant