Eten

Mosselen: meer ijzer dan biefstuk

mosselen.jpg

Mosselen zijn niet alleen superlekker, ze bevatten ook veel meer van een aantal belangrijke mineralen dan vlees. Qua ijzergehalte legt zelfs biefstuk het af.

Iedereen heeft ijzer nodig, maar vooral voor vrouwen in de vruchtbare periode, kinderen, vegetariërs en veganisten moeten extra in de gaten houden dat ze voldoende van dit mineraal binnenkrijgen. Runderbiefstuk en rundertartaar bevatten veel ijzer, maar mosselen nog méér! Volwassen vrouwen hebben per dag 15 milligram ijzer nodig en met een portie mosselen (je rekent een kilo per persoon) krijg je dat al ruimschoots binnen. 

Ook meer jodium, calcium, magnesium…

Maar mosselen bevatten nog veel meer belangrijke mineralen waar vlees niet aan kan tippen, zoals jodium, selenium en calcium.

8 redenen om vaker mosselen te eten 

Nieuw bewijs: vis verkleint de kans op dementie!

Heerlijke mosselrecepten:

Bij de borrel: mosselen met bearnaisesaus

Het mosselseizoen is begonnen: 8 redenen om vaker mosselen te eten

Mosselweek: pittige mosselen met pasta

 

Ook interessant