Eten

Mooi én lekker! Mangomousse met rozenschuimpjes

mangomousse.jpg

Een feestje van kleuren en zó lekker. Zo maak je de mangomousse met rozenschuimpjes voor 4 personen.

Dit heb je nodig

 Voor de rozenschuimpjes
• 2 eiwitten
• 100 g poedersuiker
• 1 el rozenwater
• 1-2 druppels rode levensmiddelenkleurstof
• 1 el maïzena
• 1 tl roze decoratiesuiker

Voor de mangomousse
• 2 g agar-agarpoeder of 4 blaadjes witte gelatine
• vruchtvlees van 1 grote mango, in stukken • 1 tl kurkuma + extra om te garneren
• 60 g bruine basterdsuiker
• 2 el limoensap
• 2 eieren (M)
• 100 g yoghurt
• 100 ml slagroom
• extra nodig: spuitzak met roos-mondstuk , 4 vormpjes van ± 1½ dl inhoud, dun ingevet met olie

Verwarm de oven voor op 50 °C (hete lucht). Klop voor de schuimpjes de eiwitten stijf met de poedersuiker. Roer het rozenwater en de kleurstof erdoor. Zeef de maïzena erboven en spatel erdoor. Schep de massa in de spuitzak en spuit 8 schuimrozen op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze in ± 45 min. drogen in de oven met de deur op een kier (zet er een steel van een houten lepel tussen). Neem de schuimpjes uit de oven en laat afkoelen. Bereid voor de mousse de agar-agar zoals aangegeven op de verpakking of week de gelatine 10 min. in ruim koud water. Blancheer de mango 2 min. en laat uitlekken. Pureer hem samen met de kurkuma, 1 el van de suiker en het limoensap. Houd 2 el apart voor de garnering en zet de rest koel weg. Klop de eieren met de rest van de suiker au bain-marie dik schuimig. Roer de agar-agar door de eiermassa of knijp de gelatine uit en los hem er roerend in op. Laat onder regelmatig roeren afkoelen. Spatel de mangopuree en de yoghurt erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de massa. Verdeel hem over de vormpjes en zet minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Los de puddinkjes op bordjes en bestrooi met de extra kurkuma. Lepel de achtergehouden mangpuree rondom en garneer met de schuimrozen.

Bereidingstijd: ± 30 min. + afkoelen + ± 3 uur opstijven

Productie | Colette Beyne

Dit recept is afkomstig uit Margriet 2018-23. Je kunt dit nummer nabestellen via magazine.nl.

Ook leuk om te lezen

Deze video wil je niet missen

Handig: zó verwijder je in een handomdraai glitternagellak van je nagels.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant