Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Moet je eten nu écht laten afkoelen voordat je het in de koelkast zet?

eten-koelkast-1.jpg

Er wordt altijd beweerd dat je eten éérst moet laten afkoelen voordat je het in je koelkast bewaart, maar is dit wel zo? Gezondheidsorganisatie Stop Foodborne Illness heeft het verlossende antwoord.

Eén ding kunnen we je alvast verklappen: de kans is groot dat je het al die tijd verkeerd hebt gedaan, zegt Deirdre Schlunegger van de Amerikaanse gezondheidsorganisatie.

Juiste plek

Want wat blijkt? Het kan helemaal geen kwaad om warm eten in de koelkast te zetten. Sterker nog: hoe sneller je het in de koelkast plaatst, des te langer het goed blijft. Deirdre Schlunegger: “Wel is het belangrijk om even te checken op wélke plek in de koelkast je het nog warme eten neerzet. Als er bijvoorbeeld producten in de koelkast staan die per se niet verwarmd mogen worden, dan kun je je warme restjes er beter niet bij in de buurt zetten.”

Maximale tijd

Mocht je het toch een fijner idee vinden om je eten eerst een beetje te laten afkoelen, dan is dit ook geen ramp, volgens Schlunegger. “Zorg er alleen wel voor dat het eten niet langer dan twee uur buiten de koelkast staat, want hierna kunnen er zich bacteriën gaan vormen in het voedsel.” En dát wil je natuurlijk niet!

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The Kitchn
Foto | iStock

Ook interessant