Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Moederdag ontbijttips van Colette

moederdag.jpg

“Bijna Moederdag..toch altijd wel een bijzondere dag. Ook al vind ik dat aandacht voor je moeder het hele jaar belangrijk is. De tijd van zelfgemaakte cadeautjes ligt alweer een hele tijd achter me. Toch waren dat vaak de leukste en een aantal heb ik bewaard.”

Met een speciaal ontbijtje scoor je altijd. Vooral als het niet te zwaar is. Dit ontbijtje is ook nog eens gezond. Schuldig voelen hoeft dus niet. En omdat de recepten voor 4 personen zijn, kan het hele gezin mee genieten.

Ik wens iedereen een hele leuke Moederdag toe!”

Yoghurt met geroosterde granen

  • 4 volle el boekweit
  • 8 volle el havermoutvlokken
  • 4 volle el tarwekiemen
  • 400 g Griekse yoghurt 0%
  • 4 el rode fruitcompote
  • 50 g frambozen

Rooster de boekweit, de havermout en de tarwekiemen knapperig en laat afkoelen. Verdeel de yoghurt over 4 kommetjes en schep daarop de geroosterde granen en de compote. Verdeel de frambozen erover.

Cracker met avocado-hüttenkäse

  • 2 rijpe avocado’s
  • 4 volkorencrackers met pitten
  • 8 el hüttenkäse
  • vers gemalen peper, kruidenzout
  • handje rucola

Prak het vruchtvlees van de avocado grof en belg de crackers ermee. Maal er peper boven en bestoroi met zout. Schep de hüttenkäse erop en garneer met rucola.

Lekker met verbena-thee. Breng hiervoor water aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken. Laat 2 min. staan en overgiet er dan verbena (verveine) blaadjes of builtjes mee. Laat 5 min. trekken. Garneer met munt en zoet eventueel met honing

Ook interessant