Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: minitulbandjes met bramen en bramenglazuur

minitulbandjes-margriet.jpg

Er gaat niets boven zelfgeplukte bramen. Je proeft ze terug in het beslag van deze feestelijke minitulbandjes én in het kleurige glazuur. Met dit recept maak je 12 minitulbandjes.

Benodigdheden:

Voor het beslag:

  • 100 g zachte boter + extra om in te vetten
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 150 g bloem + extra om te bestuiven
  • 5 g bakpoeder
  • mespunt zout
  • 125 g bramen, grote exemplaren in stukjes gesneden

Voor het glazuur:

  • 25 g bramen + extra om te garneren
  • 75 g poedersuiker + extra om te bestuiven
  • Een paar druppels citroensap

Extra nodig: mini-tulband/bundt bakvorm met 12 vormpjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Klop voor het beslag de boter met de suiker luchtig met de handmixer.
  3. Klop één voor één de eieren erdoor.
  4. Zeef de bloem en spatel deze samen met het bakpoeder en het zout door het eiermengsel.
  5. Bestrooi de bramen met bloem en spatel ze door het beslag.
  6. Smelt de extra boter, bestrijk de vorm ermee en bestuif de holtes met de extra bloem.
  7. Vul de vormpjes voor twee derde met beslag.
  8. Bak de cakejes in ± 25 min. goudbruin en gaar. Een ingestoken prikker moet er schoon uitkomen.
  9. Laat de cakejes afkoelen in de vorm.
  10. Prak intussen voor het glazuur de bramen zo fijn mogelijk en druk ze door een zeef.
  11. Roer de poedersuiker door de puree en roer met het citroensap tot een dik, glanzend glazuur.
  12. Sliert dit over een deel van de afgekoelde cakejes en bestuif de rest met poedersuiker.
  13. Garneer met de extra bramen en eventueel eetbare bloemetjes of bloemblaadjes.

Bereidingstijd: ± 30 min. + afkoelen

‘Extra lekker’-tip: vervang in het glazuur het citroensap door limoncello.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Receptuur | Beanca de Goede
Beeld | Getty Images

Mini-tulbandjes Margriet

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-39. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Ook interessant