Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Mini kebabs met peterselie

kzxrg956se9n_selected_wide_1200.jpg

Merel testte de Joya van Barbecook uit en maakte heerlijke mini kebabs met peterselie.

Het is volop zomer, dus de barbecue staat al in menig terras en tuin te branden. Ook Merel (44) maakte een heerlijke bbq-maaltijd: zij mocht afgelopen maand de Joya van Barbecook uittesten. Hoe beviel hij haar?

Verrassings-barbecue

“Mijn moeder wilde haar verjaardag graag vieren met een picknick op de Hoge Veluwe. Mijn man en ik hadden bedacht dat we haar echt zouden verrassen als we een barbecue voor haar zouden organiseren. Ook onze zonen waren enthousiast. Lekker zelf barbecueën op de Joya en alle ruimte om rond te rennen en te voetballen: heeeerlijk!”

Snel gaar

“Met twee tassen vol met lekker vlees, drankjes en een voetbal voor de kinderen gingen we op weg. Op de speelweide vonden we een mooie picknicktafel waar we meteen de Joya op hebben gezet. Met het grootste gemak konden we de barbecue aansteken. In de 40 minuten die we moesten wachten (totdat de Joya grillklaar was), hebben we slingers opgehangen, de tafel gezellig gedekt en een rosé-tapje aan een boom gehangen. Rond 14 uur begonnen we aan de gezellige maaltijd: mini-kebabs. Qua grootte bleken die perfect op de Joya. Iedereen kon met de bijgeleverde houten tangetjes zijn eigen stukjes vlees keren, totdat ze – overigens al binnen vijf minuten – gaar waren. Daarna hebben we nog kipspiezen met ananas op de Joya gelegd. We hebben echt zitten smullen van het lekkere vlees. Goed gegaard en smaakvol.”

Sappige kebab-spiezen

Ook de kebab-spiesjes maken die Merel op tafel zette? Hierbij het recept!

Mini-kebabs met platte peterselie:

-Snijd de worsten open en haal het vlees eruit.
-Voeg knoflook, sambal en peterselie toe en kneed het goed door elkaar.
-Verdeel het vlees in 16 rolletjes en steek er een prikker in.
-Grill op de Joya.

Koele barbecue

Deelnemers aan hettestpanel.nl testen wekelijks de Joya. Ook over de veiligheid zijn ze zeer te spreken. De buitenkant van de Joya blijft koud en de Joya is zelfs te verplaatsen terwijl de kolen gloeien. Of, zoals Merel het verwoordt: “De Joya was ook eenvoudig mee naar huis te nemen: de wegwerpbak met de briketten konden we ter plekke weggooien en de barbecue was niet heet meer. Ideaal!” Meer verslagen lezen van Joya-testers? Surf dan naar joyajourney.nl.

Ook interessant