Eten

Mini-geitenkaastaartjes

mini-geitenkaastaartjes.jpg

Gezellige, hartige taartjes voor een feestje of gewoon voor op de zondagmiddag.

Geitenkaas is tegenwoordig zo populair, dat we steeds meer manieren bedenken om het op te dienen. Zo zijn er ook schattige mini-geitenkaastaartjes… Alleen de naam al is om op te vreten!

Dit recept komt uit het kookboek Hoge hakken in de keuken, speciaal gemaakt voor vrouwen. Je vindt in dit boek recepten die passen bij bijvoorbeeld een ladies night, bikini’s, dates en liefdesverdriet. De auteurs Petra de Hamer en Janneke Vreugdenhil geven je dit geitenkaasrecept alvast cadeau.

Voor 24 mini-geitenkaastaartjes heb je het volgende nodig:
1 eetlepel roomboter
6 lente-uitjes, in dunne ringetjes
1 theelepel gedroogde tijm
peper en zout
6 plakjes ontdooide bladerdeeg
3 eieren
100 ml slagroom
200 gram zachte geitenkaas

Extra:
Een mini-muffinplaat

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een hapjespan en fruit hierin op laag vuur de lente-uitjes met de tijm en een snufje zout. Snijd intussen de plakjes bladerdeeg in vieren en bekleed er de holletjes van de muffinplaat mee (invetten hoeft niet, het bladerdeeg is vet genoeg). Klop in een kom de eieren los met de slagroom. Meng er de gefruite uitjes door en maak het op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in de deegbakjes. Verkruimel de geitenkaas boven de taartjes en schuif de muffinplaat op een rooster in het midden van de oven. Bak de taartjes (het worden trouwens meer een soort opgeblazen bolletjes) in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Tip:
Deze taartjes smaken lauwwarm het beste. Je kunt ze van tevoren bakken en tijdens je feestje in een hete oven opwarmen.

Het kookboek Hoge hakken in de keuken kun je hier bestellen.

Ook interessant