Eten

Dat wordt smullen: mini-cheeseburgers met truffelkaas

dat-wordt-smullen-mini-cheeseburgers-met-truffelkaas.jpg

Mini-cheeseburgers met truffelkaas: deze hamburgertjes zijn gemakkelijk zelf te maken en happen makkelijk weg. Leuk voor tijdens een filmavondje thuis, of gewoon voor de lekkere trek tussendoor.

Deze mini-cheeseburgers maak je in slechts 35 minuten.

Dit heb je nodig (10 stuks):

  • 4 verse braadworstjes
  • 100 gram half-om-halfgehakt
  • versgemalen peper, zout
  • Worcestersaus
  • 10 afbak mini-hamburgerbroodjes
  • 1-2 el zonnebloemolie
  • 100 gram truffelkaas, in plakken
  • mosterd
  • 75 gram veldsla
  • truffelmayonaise

Bereidingwijze mini-cheeseburgers met truffelkaas:

  1. Snijd de worstjes in en knijp het vlees uit de velletjes in een kom en meng het gehakt erdoor.
  2. Kneed goed door en maak op smaak met peper, zout en Worcestersaus.
  3. Vorm 10 kleine, platte hamburgertjes van het mengsel en laat ± 5 minuten rusten in de koelkast.
  4. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen.
  5. Verwarm de olie en bak de burgertjes in 7-8 minuten bruin en gaar.
  6. Leg de laatste minuut een plakje truffelkaas op elk burgertje.
  7. Besmeer de onderste helft van de broodjes met mosterd, leg er een pluk veldsla op, leg de burgertjes erop en bestrijk met 1 tl truffelmayonaise.
  8. Zet vast met een prikker en serveer direct.

Bereidingsduur mini-cheeseburgers met truffelkaas 20 min. +  15 min. rusten.

Ziet er goed uit!

mini-cheeseburgers

Recept | Beanca de Goede

Productie | Colette Beyne

Fotografie | Bart Brussee

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-01. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant