Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Hoe je met behulp van fruit je vlees éxtra mals kunt krijgen

vlees-afvallen.jpg

Voor een lekker mals stukje vlees is een goede marinade onmisbaar. Nu heeft natuurlijk iedereen z’n eigen manier van een marinade klaarmaken. Maar er is een tip uit de Koreaanse keuken die we je echt niet willen onthouden.

Een zurig stuk fruit in je marinade zou je vlees namelijk éxtra mals maken. Fruit? Ja, fruit. We vonden deze Aziatische tip ook verrassend.

Bereidingswijze

Wat je volgens de chefs uit Zuid-Korea nodig hebt voor een mals stukje vlees, is een kiwi, appel, peer of ananas. Spreekt het idee van fruit voor een vleesmarinade je toch niet zo aan? Dan kun je ook altijd nog voor een ui gaan. Prak het fruit heel fijn (of snij de ui zo fijn mogelijk). Nog makkelijker is het om je fruit (of de ui) tot een puree te vermalen met een staafmixer of in de blender. Laat je vlees, samen met andere smaakmakers zoals sojasaus, honing, vissaus en sesamolie, in het fruitpapje marineren. Koreanen laten het vlees het liefst een hele nacht marineren. Heb je niet zo veel tijd, dan is een paar uur in de koelkast ook genoeg. Leg het vlees vervolgens op de grill en geniet van de boterzachte smaak. Eet smakelijk!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle
Foto | iStock

Ook interessant