Eten

Met empanadas in Argentijnse sferen

met-empanadas-in-argentijnse-sferen.jpg

Eén van de specialiteiten uit de Argentijnse keuken.

Het Oranjegevoel stijgt, maar we hebben natuurlijk ook een vleugje Argentinië in onze koninklijke familie. Zet daarom eens typisch Argentijnse empanadas op tafel, als ode aan Máxima. Een tangomuziekje erbij en genieten maar.

Dit heb je nodig voor 8 empanadas:
pakje bladerdeeg
450 gram gehakt
1 ui, gesnipperd
3 knoflooktenen, geperst
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels tabasco of andere pittige saus
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel bruine suiker
½ theelepel gedroogde oregano
1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
½ kop vleesbouillon
1 eigeel
zout en peper

Hoe?
Verhit een koekenpan met olijfolie en bak het gehakt. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee. Voeg de pittige saus, de rest van de kruiden en de vleesbouillon toe. Meng alles goed door elkaar en laat het koken tot bijna alle bouillon is verdampt. Laat het niet helemaal verdampen, anders worden de empanadas te droog.

Verhit de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Druk rondjes van 10 centimeter doorsnee uit het bladerdeeg. Leg op elk rondje een paar eetlepels van het gehaktmengsel. Vouw het deeg dubbel, zodat de empanadas een halve maan-vorm krijgen. Druk de randen van de empanadas dicht. Maak met een vork plooitjes in de randen.

Leg de empanadas op de bakplaat. Bestrijk ze met eigeel en bak ze 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. Serveer de empanadas warm met een lekkere salsa.

Ook interessant