Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zin in iets lekkers? Zó maak je deze heerlijke amandelbrownies

amandelbrownie.jpg

Brownies: wie houdt er nou niet van? Je kunt ze aan visite serveren, uitdelen op een verjaardag of eten als een heerlijk en feestelijk tussendoortje. Met dit recept bak je niet alleen heel erg lekkere amandelbrownies, het is ook nog eens een gezondere variant.

Om je vingers bij af te likken zo lekker!

Dit heb je nodig voor 12 stuks:

  • 150 g walnoten
  • 2 dl kokosolie
  • 200 g amandelmeel
  • 100 g speltbloem
  • 3 dl ahornsiroop/agavesiroop
  • 40 g cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 dl rijstmelk/melk naar keuze
  • 1 eetlepel vanille-extract

Zo maak je de amandelbrownies

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Hak de walnoten in kleine stukjes. Zet 50 g apart voor de garnering.
  3. Smelt de kokosolie en schenk die in een grote kom. Voeg de resterende ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar om een gelijkmatige textuur te krijgen.
  4. Bekleed een bakblik van 40x25x3 cm met bak­papier. Schenk hierin het mengsel tot op ongeveer 2½ cm hoogte.
  5. Bak het mengsel 18 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de brownie uit de oven en strooi de gehakte wal­noten erover, druk ze aan zodat ze er niet los op liggen.
  6. Laat de brownie afkoelen bij kamertemperatuur. Zet ’m vervolgens 30 minuten in de koelkast zodat hij volledig kan opstijven – en zijn fudge power kan ontwikkelen. Snijd ’m in 12 stukjes en geniet van je amandelbrownies.

Tip! Het best kun je de amandelbrownies net niet helemaal gaar laten worden, zodat ze nog echt kleverig zijn. Wanneer je ze in de koelkast koud laat worden, stijven ze op en worden ze iets wat perfect tussen fudge en brownies valt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant