Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Tip voor een nagerecht: meringue-kisses

kerst-menu-2-meringues.jpg

Lastminute nog een nagerecht maken? Voor deze merinque-kisses heb je alles waarschijnlijk al in huis. Eiwitten, zout, kristalsuiker en poedersuiker; meer gaat er niet in. 

Wat heb je nodig?

(± 30 stuks)

– 4 eiwitten
– mespunt zout
– 150 g fijne kristalsuiker
– 100 g poedersuiker

Zo maak je het!

Klop de eiwitten met een snufje zout in een brandschone kom tot stijve pieken. Voeg nu geleidelijk de kristalsuiker toe en klop door totdat je een stevige, glanzende massa krijgt. Blijf doorkloppen totdat de suiker is opgelost en spatel er voorzichtig de gezeefde poedersuiker door. Verdeel het eiwitbeslag in drie porties. Kleur 2 van de porties met een druppel voedingskleurstof (bijvoorbeeld roze en geel). Spuit met een spuitzak met een grove kartelmond ± 20 kleine hoopjes van elke kleur beslag (± 3 cm) op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soesjes in ± 2 uur in de oven tot ze droog en krokant aan de buitenkant zijn. Laat afkoelen.

Bereidingstijd: 45 min. (+ 2 uur oventijd per bakplaat)

Tip: je kunt de soesjes gemakkelijk een paar dagen van tevoren maken. Bewaar ze dan in een luchtdicht afgesloten trommel.

Ook interessant