Meer dan de helft van de groente- en fruitsoorten zijn vervuild met pesticiden. The Environmental Working Group (EWG) publiceert jaarlijks een rapport met een overzicht van de meest en minst vervuilde groenten en fruit. Meer dan de helft van de groente- en fruitsoorten zijn vervuild met pesticiden. The Environmental Working Group (EWG) publiceert jaarlijks een rapport met een overzicht van de meest en minst vervuilde groenten en fruit.
Meest vervuild 1. Appels
2. Selderij
3. Kerstomaatjes
4. Komkommer
5. Druiven
6. Rode pepers
7. Nectarines
8. Perzik
9. Aardappelen
10. Spinazie
Minst vervuild 1. Asperges
2. Avocado
3. Kool
4. Meloen
5. Mais
6. Aubergine
7. Grapefruit
8. Kiwi
9. Mango
10. Champignons
Wanneer je fruit of groente wil kopen waar de kans op vervuiling groot is, kies dan voor biologisch. Deze soorten helemaal vermijden is ook niet nodig, EWG zegt: ‘De voordelen voor je gezondheid bij het eten van vervuilde fruit- en groentesoorten zijn groter dan de nadelen van de pesticiden in je lichaam.’