Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Mediterrane visstoof

visstoof.png

Heerlijk zomers, zo’n mediterrane visstoof. Niet alleen qua smaak, maar ook voor wat betreft de bereiding: alles uit één pan. Ideaal dus!

Portugese visstoof (4 personen)

Ingrediënten
2 el milde olijfolie
1 ui, in ringen
2 tenen knoflook, in plakjes
1 groene paprika, in reepjes
½ rode peper, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
1 el tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
3 dl witte wijn
½ l visfond of -bouillon
2 aardappels, in blokken
½ blikje tomatenblokjes
1 laurierblad
versgemalen zwarte peper, zout
1 bosje platte peterselie, fijn gesneden
400 g stevige witvis, bijv. zeeduivel of zeewolf, in stukken
12 rauwe, ongepelde garnalen
20 mosselen in de schelp
1 citroen, in parten

Bereiding
Verhit een cataplana of wok, verhit hierin de olie en fruit hierin de ui en de knoflook licht.Bak de paprika en de rode peper 2 min. omscheppend mee, zet het vuur laag en roer er dan de tomatenpuree en het paprikapoeder bij. Blus af met de wijn. Schenk de fond erbij, roer de aardappel en de tomatenblokjes erbij en voeg de laurier toe. Laat 20 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper, zout en wat peterselie. Leg de vis, de garnalen en de mosselen in de pan, sluit af met het deksel en laat nog 6-8 min. koken of tot de mosselen open zijn en de vis net gaar is. Bestrooi met de rest van de peterselie en maal er nog wat peper boven. Serveer met de citroenparten. Lekker met pavé campagnard (AH).

Bereidingstijd: ± 40 min.

Ook interessant