Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Mediterrane tilapiafilet

packshot-botergoud.jpg

Omdat tilapia zo’n populaire vissoort is, kun je eindeloos variëren in de manieren waarop je het serveert. Denk bijvoorbeeld aan een mediterrane versie, met  verse kruiden. Zo kook je vers en gezond, en nog makkelijk ook. Bereid de tilapiafilet in Campina Botergoud voor bakken en braden, want deze spat niet, smelt gelijkmatig in de pan, en verbrandt minder snel. Ideaal voor een heerlijke maaltijd.

(voor 4 personen)
paar takjes verse oregano of marjolein, fijngesneden
1 klein bosje platte peterselie, fijngesneden
2 takjes verse tijm, blaadjes gerist
1 teen knoflook, uit de pers
sap en rasp van 1 (biologische) citroen
30 g pijnboompitten
600 g tilapiafilet
versgemalen peper
zeezout
50 g Campina Botergoud voor Bakken en Braden
1 citroen, in dunne plakken

Vermeng de kruiden met de knoflook en de citroenrasp. Rooster de
pijnboompitten in een koekenpan en zet ze apart. Wrijf de tilapiafilet in met
peper en zout. Verhit Campina Botergoud voor Bakken en Braden tot het schuim weg is en bak de visfilet op middelhoog vuur aan elke kant
1 min. Zet het vuur laag, schenk het citroensap erbij en strooi de helft van
het kruidenmengsel over de vis. Leg een deksel op de pan en laat de vis
nog 5 min. garen. Verdeel de vis over verwarmde borden, lepel de bakboter
erover en verdeel de rest van het kruidenmengsel en de pijnboompitten
over de vis. Garneer met citroenplakken.
Lekker met geroosterde aardappelparten met schil en
broccoli.
Bereidingstijd: ± 30 min.

Gouden Tip
Wentel de tilapiafilet vóór het bakken in een mengsel van bloem met zout en peper voor een heerlijke goudgele talapiafilet.

Kijk voor meer Gouden tips op http://www.botergoud.nl/

Ook interessant