Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dat wordt smullen: zo maak je deze mediterrane kipdijstoof!

dat-wordt-smullen-zo-maak-je-deze-mediterrane-kipdijstoof.jpg

Mediterrane kipdijstoof: kip wordt superzacht als je hem stooft. In deze mediterrane versie combineer je kipdijfilet met een tomatensaus met Italiaanse kruiden en lekker veel paprika.

In slechts 60 minuten staat deze heerlijke Italiaanse stoofpot bij jou op tafel!

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 2½ el zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 groene, 1 rode en 1 gele of oranje paprika, in reepjes
  • 400 g kipdijfilet, in blokken
  • 1 bakje verse Italiaanse kruiden (of een paar takjes tijm, rozemarijn en oregano) + extra om te garneren
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 500 ml passata

Bereidingswijze mediterrane kipdijstoof:

  1. Verhit de helft van de olie en fruit de ui ± 3 min. in een hapjespan.
  2. Voeg de paprika toe en bak al omscheppend op hoge pit 3 min. mee. Neem uit de pan en houd apart.
  3. Bak in dezelfde pan in de rest van de olie de kipdijfilet op hoog vuur aan alle kanten bruin.
  4. Verdeel de ui en de paprika naast de kip en leg er wat takjes tijm, rozemarijn en oregano en evt. wat salie naar smaak tussen.
  5. Verkruimel het bouillonblokje en roer door de passata.
  6. Breng verder op smaak met peper en giet over de kip.
  7. Voeg nog wat water toe om ervoor te zorgen dat de kip net onder staat.
  8. Laat afgedekt in ± 45 min. gaar stoven.
  9. Bestrooi de stoof met de extra kruiden.
  10. Lekker met tagliatelle en geraspte Parmezaanse kaas.

Bereidingsduur mediterrane kipdijstoof 60 minuten.

Ziet er goed uit! 

mediterrane kipfdijstoof

Recepten Dosia Brewer

Fotografie Maaike van Haaster

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-03. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant