Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Mavis kookt

mavis-kookt.jpg

Pom, pasteitjes, bruine bonen met rijs, roti en zuurgoed: de Surinaamse keuken is divers, dynamisch en volop in beweging.

De meeste Surinamers koken op smaak en leren de kunst niet van recept maar vooral door te kijken. Door een kijkje te geven in haar potten en pannen hoopt Mavis met haar kookboek de Surinaamse keuken voor een breder publiek te ontsluiten.

In dit kleurrijke boek vind je de lekkerste Surinaamse recepten! Hieronder vind je een heerlijk recept voor Surinaamse kip.

Meer info:

 • Mavis kookt

 • Mavis Hofdijk

 • ISBN 978059562431

 • Prijs € 17,95

 • Bestel nu dit boek

  Recept Surinaamse Kip
  1 kg kipkarbonade (6 stuks) zonder vel
  azijn: 2 1/2 dl per liter water
  1 stuk gemberwortel (2 1/2 cm)
  4 eetlepels (60 ml) zonnebloemolie
  1 bouillontablet (kip)
  1 ui 9 (100 g), in stukjes
  2 tomaten (300 g), in stukjes
  1 eetlepel ketjap

  Voorbereiding:

  Doe de kipkarbonades in een schaal met koud water en voeg voor elke liter water 2 1/2 dl azijn toe. Na ongeveer 5 minuten is de kip verkleurd en gewassen. Spoel ze af onder koud stromend water. Was ondertussen de gemberwortel, snijd bruine plekken weg en snijd de wortel in kleine stukjes.

  Bereiding:
  Verhit de olie in een diepe pan of wok en bak de kipkarbonades in 10 minuten goudbruin. Draai het vuur laag en voeg de gemberstukjes toe. Verkruimel het bouillontablet boven de pan. Smoor het geheel ongeveer 2 minuten en roer af en toe. Doe ui, tomaat en ketjap in de pan en stoof de kip op halfhoog vuur in 15-20 minuten gaar.

  Ook interessant