Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Matcha nude cake met courgette

matchacake.jpg

Laat je niet afschrikken door de courgette in deze cake. Die proef je 
nauwelijks, maar het maakt de cake wel lekker smeuïg.

Zo maak je deze matcha nude cake met courgette!

Ingrediënten 1 taart (8-10 personen)

  • 180 ml zonnebloemolie + extra voor invetten
  • 1 middelgrote courgette 1 limoen (schoongeboend)
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 300 g witte basterdsuiker
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 10%, op kamertemperatuur
  • 300 g bloem
  • 1½ tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 3 el matchapoeder + extra voor garneren
  • 250 g mascarpone, op kamertemperatuur
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 150 g poedersuiker paarse shisocress
  • extra nodig: 3 springvormen van 15 cm doorsnede rasp elektrische handmixer en/of staande tafelmixer rooster

Zo maak je ‘m

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet de springvormen in met olie en bekleed de bodems met bakpapier.
  3. Rasp de courgette met een fijne rasp en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Je hebt ca. 150 g geraspte courgette nodig.
  4. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  5. Klop de eieren met de basterdsuiker in een ruime kom met de handmixer licht en luchtig.
  6. Voeg, met de mixer op de laagste stand, in een dunne straal de zonnebloemolie toe.
  7. Klop de Griekse yoghurt en 2 el limoensap erdoor. Spatel de courgette en de limoenrasp erdoor.
  8. Zeef de bloem, het bakpoeder, de 
baksoda en 1 el matchapoeder erboven en spatel het zo luchtig mogelijk door het beslag.
  9. Verdeel het beslag gelijk-
matig over de drie springvormen en bak de cakelagen in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  10. De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de cakes 15 min. in de vorm afkoelen, 
verwijder de vorm en laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
  11. Klop voor de crème de mascarpone en de boter 10 min. luchtig in de staande tafelmixer of met de handmixer.
  12. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe en voeg de rest van het matchapoeder toe.
  13. Klop nog 10 min. tot een luchtige crème.
  14. Bestrijk een cakelaag met een dunne 
laag matchacrème, leg er een tweede 
cakelaag op, bestrijk die weer met 
matchacrème en eindig met de laatste cakelaag.
  15. Bestrijk de hele taart rondom met matchacrème. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi met matchapoeder en versier met shisocress.

Dit feestelijke bakrecept komt uit het boek: Heel Holland bakt mee Feest. In dit heerlijke, makkelijke, ‘stap voor stap’ bakboek bak je ook met Pasen, Moederdag en verjaardagen: op elk moment dat het feest is. Heel Holland bakt mee Feest €20 (Kosmos Uitgevers)

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-04. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Ook interessant