Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Matcha hot chocolate: warme chocolademelk met een twist

matcha-hot-chocolate-warme-chocolademelk-met-een-twist.jpg

Warme chocolademelk krijgt een heel andere dimensie door het winterdrankje te maken van witte chocolade en er matcha, groene thee uit China en marshmallows aan toe te voegen. 

Loopt het water je al in de mond? Deze matcha hot chocolate maak je in slechts vijf minuten!

Dit heb je nodig (1 grote kop):

  • 3 el fijngehakte of geraspte witte chocolade
  • 1 el suiker
  • 1 tl matchapoeder
  • 200 ml melk
  • 2 el minimarshmallows

Bereidingswijze matcha hot chocolate:

  1. Roer de chocolade, suiker en matchapoeder door elkaar in een groot glas.
  2. Breng de melk aan de kook (je kunt de hete melk eventueel nog opkloppen met een melkschuimer) en giet in de kop.
  3. Roer ± 1 min. of tot de chocolade is gesmolten.
  4. Leg de marshmallows in de hete melk en laat het smelten.

Bereidingsduur matcha hot chocolate is 5 minuten.

Ziet er goed uit! 

matcha hot chocolate
Recept | Beanca de Goede

Fotografie | Maaike van Haaster

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-02. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant