Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Marsepeinen pietjes

marsepeinen-pietjes.gif

Kijk snel het ‘how to’ filmpje en maak in een handomdraai deze marsepeinen pietjes! Heerlijk voor een middagje ontspanning én een origineel cadeautje. Ook leuk met de kids!

Benodigdheden voor twee pietjes
– een bakje water
– een mes
– 4 kleuren marsepein à 50 gram
– 100 gram bruine marsepein
– zilveren suikerpareltjes

Tip: Maak marsepein zelf, koop het in de bakwinkel of bestel het online bij Deleukstetaartenshop.nl. Je kunt natuurlijk ook een groot blok neutrale marsepein kopen en dit kleuren met eetbare kleurstof.

Tip: Blijft de marsepein niet plakken? Voeg dan een heel klein beetje water toe. Is de marsepein té plakkerig? Bestrooi het dan met wat poedersuiker.

Kadotip: Snij met behulp van een glas een ronde cirkels uit gekleurd karton. Zet hier de pietjes op en doe er kadofolie omheen. Mooie strik erin en klaar!Beschrijving

De pietenkraag
Kneed een balletje gekleurde marsepein tot het lekker soepel aanvoelt. Rol tot een lange sliert, druk plat met je vingers tot er een mooie ‘lap stof’ontstaat. Plooi tot een mooie ronde kraag.

De hals
Kneed een balletje van bruine marsepein. Rol uit tot een ovaal. Plaats de hals in de kraag.

Het hoofdje
Rol een stuk bruine marsepein tot een bol. Plaats de bol op de hals en druk aan.

De pietenpet
Rol een klein bolletje marsepein tot een sliertje en druk plat met je vingers. Plaats in een cirkel op het pietenhoofd.
Kies een leuke kleur voor de pietenpet. Kneed tot het soepel is en rol tot een bol. Vorm tot een soepele pet en plaats op het hoofd.

De veren
Kies twee kleuren uit voor de veren. Rol tot twee ovaaltjes en druk plat. Teken met de achterkant van het mes de veren. Knijp het blaadje samen aan het uiteinde en vorm een sierlijk puntje. Plaats de veren op de pet (eventueel met wat water zodat ze blijven plakken).

Ogen en mond
Druk twee suikerpareltjes in het hoofdje als ogen. Maak van een klein stukje rode marsepein een vrolijke lachebek!

Ook interessant