1 kg kruimige aardappelen – 800 g wilde spinazie – 3 tomaten – 1 bosje verse munt – 1 bosje verse koriander – 2 dl groentebouillon – 2 el olijfolie – 1/2 tl kaneel – 1 tl komijn – 100 g zachte geitenkaas – zwarte peper en zout
Zo maak je het!
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Was de spinazie twee keer, verwijder de harde stelen en hak de bladeren fijn. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes. Snijd de munt en de koriander fijn. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met de hete bouillon, de olie, de kaneel en de komijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep de kruiden, de spinazie en de tomaatreepjes erdoor, verkruimel de geitenkaas erboven en maal er royaal zwarte peper boven.
Extra informatie
Bereidingstijd: 30 min.
Calorieën: 340
Streep-je-Slank vakjes: 34
Variatietips
Schep 2 el uitgelekte kikkererwten door de stamppot en eventueel 1 tl harissa.
Vervang de tomatenreepjes door dobbelsteentjes courgette.