Margriets kerstmenu: carpaccio van gerookte eendenborst
Redactie Margriet | 19 december 2017
Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover: Kerstmis. Gezellig samenzijn met vrienden en familie, samen genieten van heerlijk eten en klassieke kerstfilms kijken. Ben je nog op zoek naar lekkere recepten voor op het kerstmenu? Simpel maar verrukkelijk is deze carpaccio van gerookte eendenborst met granaatappelpitten, beukenzwammetjes en salade.
Dit heb je nodig voor 4 personen
1-2 el olijfolie om in te bakken
120 g beukenzwammen*
150 g gemengde sla
200 g gerookte eendenborst, in zeer dunne plakjes
100 g granaat- appelpitten
Voor de vinaigrette
Geraspte schil van 1 biologische sinaasappel
50 ml olijfolie
1 el witte balsamicoazijn
versgemalen peper en zout
Zo maak je het
Klop of schud de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olie en bak de paddenstoelen hierin ± 2 min. op hoog vuur.
Leg ze opzij op keukenpapier.
Meng de sla met de vinaigrette.
Leg de eendenborst op een platte schaal en verdeel de granaatappelpitten, beukenzwammen en sla erover.
Bereidingstijd: ±15 min.
*Beukenzwammen zijn te koop of (online) te bestellen bij groentewinkels, groothandels en XL supermarkten.
Productie | Colette Beyne
Styling | Judith Baehner
Fotografie | Eric van Lokven
Bereiding | Yvonne Jimmink
Receptuur | Dosia Brewer