Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Margriets culinair redacteur Colette: ‘Alles draait om passie voor eten’

margriet_online2.png

In samenwerking met Kras

Culinair redacteur Colette Beyne weet wel wat lekker eten is. Na haar bezoek aan Restaurant en Résidence Kaatje bij de Sluis kan ze niet anders zeggen: van begin tot eind een feestje!

Colette: “De reis naar het Overijsselse Blokzijl maken wij voor het eerst, wat kunnen we verwachten? Bij de sluis aangekomen kan het niet missen: aan de ene kant van de brug ligt het restaurant, aan de andere kant het hotel. Vanuit de stijlvolle hoekkamer hebben we prachtig uitzicht. Maar dat moet allemaal even wachten. Snel omkleden, want we worden om zeven uur in het restaurant verwacht.”

Bereid door de sterkok

“Gastheer Harald Hovenkamp heet ons hartelijk welkom. Na het huisaperitief met amuses krijgen we een fantastisch zesgangendiner geserveerd, met bijpassende wijnen. Fijn dat niemand de bob is. Chef-kok Peter Postma heeft niet voor niets een Michelinster. Hij kookt met streekproducten de heerlijkste gerechten, allemaal even bijzonder en met veel liefde en aandacht bereid en geserveerd. Tijdens mijn bezoek aan Peter in de keuken is het meteen duidelijk dat alles draait om passie. Hij vertelt enthousiast over ree uit de Weerribben, Blokzijlslof (witlof) en favoriete smaakcombinaties als laurier en kreeft. Enorm inspirerend.”

Ontbijtproeverij

“Wat een luxe om na het eten letterlijk met een paar stappen in het hotel te zijn. De volgende morgen gaat de verwennerij gewoon door, want in de hotelserre wacht Kaatjes dégustation-ontbijt: een proeverij van maar liefst dertien hapjes. We sluiten ons bezoek af met een wandeling door het prachtige Blokzijl, dat vroeger aan de Zuiderzee lag en waar het water nog altijd een grote rol speelt.  Natuurlijk staan we ook even stil bij het standbeeld van Kaatje, die echt bestaan heeft en beroemd was om haar kookkunsten in herberg ‘In den Gouden Walvisch’. Deze combinatie van eten op sterrenniveau en overnachten vind ik helemaal geweldig.”

Eropuit in de buurt

  • Kunst en historie bekijken in Museum Het Gildenhuys
  • Ga een dagje naar Giethoorn
  • Bezoek de Orchideeën Hoeve
  • Verken het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Slapen én eten op sterrenniveau

Kras maakt het toegankelijk om op sterrenniveau te dineren en om te genieten en ontspannen in een luxe accommodatie in de buurt van het restaurant. Wacht niet langer en ervaar zelf een culinair weekendje weg. Gaan? Boek het Margriet-arrangement via deze website (al vanaf € 99 p.p.) t/m 31 januari 2018. Het arrangement bestaat uit:

Inclusief
* 1x overnachting in Kaatjes Residence
* 1x 5-gangendiner in restaurant Kaatje bij de Sluis (excl. dranken)
* 1x uitgebreid ontbijt op basis van biologische streekproducten
* Flesje piccolo prosecco
* Boekje ‘Smaakhelden’ van Alliance Gastronomique
* Potje Allicance mosterd

Exclusief
* Reserveringskosten € 19,50 per boeking
* Verblijfsbelasting € 3,50 p.p. per nacht

Kijk voor meer culinaire arrangementen op kras.nl/michelin of bel voor meer informatie naar 088-0885886 (lokaal tarief)Ook interessant