Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Margriet More Lekker Feest: Kerst met een gouden randje

mm.png

De zesde Magriet More staat in het teken van Lekker Feest! Volop inspiratie voor zoetebaksels, feestgerechten én zelfmakers.

De zesde Magriet More staat in het teken van Lekker Feest! Volop inspiratie voor zoetebaksels, feestgerechten én zelfmakers. Vrouwonline geeft vast een voorproefje van deze special. Een recept waarbij je het gerecht door één magisch element toe te voegen húp naar sterrenniveau tilt. En voor na de feestdagen is er een doe-maar-gewoonversie.
 
 
Romige aardappel-tuinkerssoep met broodkruimels
Panko is Japans broodkruim. Dat klinkt wellicht niet zo luxe, maar het geheim van dit product zit ’m in de kleine puntjes… Kijk goed en je zult zien dat panko niet lijkt op gewone brood-kruimels en ook niet op paneermeel: het lijken wel vlokken. Bij de bereiding worden ze extra licht en knapperig. Zo krijgt deze schitterende soep een krokant kantje!

Voorgerecht voor 4 personen:
* 2 doosjes tuinkers, geknipt
* 1 ui, fijngesneden
* 1 teen knoflook, geperst
* 1-2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
* 500 g extra kruimige aardappels, geschild en in blokjes
* 2 el boter
* 100 ml droge witte wijn
* 800 ml groentebouillon van tablet
* 80 ml slagroom
* 2 el crème fraîche
* zout, versgemalen peper
* 1-2 tl limoensap
* voor de broodkruimels: ½ teen knoflook, geperst
* 1 el boter
* OP CHIC: 4 el panko (Japans broodkruim)
* * extra nodig: staafmixer

* Voor de doe-maar-gewoonversie maal je een snee oud brood fijn in de keukenmachine.

Bereidingswijze
Smelt 2 el boter in een soeppan. Fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de gember en de aardappel toe, schep gedurende 1 minuut om. Blus de pan af met de wijn en schenk de hete bouillon erbij. Doe het deksel op de pan, breng aan de kook en draai het vuur naar middelhoog. Laat 20 min. zachtjes doorkoken. Smelt de overgebleven el boter in een koekenpannetje en bak hierin de panko en knoflook al roerend goudbruin. Laat afkoelen. Roer de slagroom en bijna alle tuinkers door de soep, breng opnieuw aan de kook en neem dan de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Roer er de crème fraîche door en breng op smaak met zout, peper en limoensap. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Garneer met de rest van de tuinkers en het broodkruim.
Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. wachttijd

Meer of minder maken?
Je kunt simpelweg de ingrediënten door twee delen (voor twee personen) of met twee vermenigvuldigen (voor acht personen). De soep laat zich bovendien prima invriezen, maar de panko kun je beter vlak voor het opdienen bereiden.
 


Ook benieuwd naar andere recepten en feest tips? Bestel dan hier de zesde editie van Margriet More of klik hier om een abbonement op Margriet More te nemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook interessant