Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Mango-sinaasappelsmoothie

smoothie1-jpg.jpg

Culinair redacteur Colette Beyne heeft zin in mooi weer: “Je zou het misschien nu niet geloven, maar de voorspelling is dat het zaterdag een zomerse dag gaat worden! Typisch april doet wat hij wil.

smoothie Dus in veel tuinen zal het een drukte van belang zijn, alles wat dor is gaat in de groene bak, de tuinstoelen worden schoongemaakt, kussens erin en genieten maar! Van de zon, koffie en thee en als het mee zit, kunnen we buiten eten tussen de middag. Zo’n smoothie als deze maakt de lunch dan extra feestelijk.

Door het fruit in blokjes te snijden en in te vriezen wordt de drank niet alleen extra koel, maar krijgt hij ook dat fluwelige wat smoothies kenmerkt. Je kunt ook ander fruit nemen, als het maar zacht is. Zelf vind ik een smoothie met banaan en blauwe bessen of met mango en frambozen erg lekker, maar laat je vooral inspireren door wat er in de winkel is of wat er nog op de schaal ligt. De karnemelk maakt de smoothie fris, maar kan vervangen worden door gewone melk of sojamelk.”

Mango-sinaasappelsmoothie
– 350 g verse mangostukjes
– 500 ml vers sinaasappelsap
– 300 ml biologische karnemelk
– 4 bollen vanille-ijs light

“Vries de mangostukjes een nacht van te voren los in.* Doe ze dan samen met het sinaasappelsap, de karnemelk en het ijs in een blender en mix met de pulseknop in 30 sec. à 1 min. tot een dikke drank. Serveer meteen, in hoge glazen met een lange lepel.”

*Er zijn ook doosjes mangostukjes uit de diepvries te koop, gebruikt u die, dan vervalt deze handeling natuurlijk.

Volg Colette ook op Twitter: http://www.twitter.com/margrietcolette

Zin in meer recepten met mango?
-Maak ook de exotische mangosalade voor een zomerse dag in de tuin, het park of op je balkon!
-Of pittige garnalen sandwiches met mango voor in de picknickmand.

Zin in meer lekker recepten? Ga naar wwww.margriet.nl/recepten

Ook interessant