Eten

Dat wordt smullen: mandarijn-sharonfruitcake

dat-wordt-smullen-recept-voor-een-heerlijke-mandarijn-sharonfruitcake.jpg

Wie de dagelijkse bak koffie of thee wat leuker wil maken, moet deze heerlijke mandarijn-sharonfruitcake eens maken. Lekker met een schepje zure room of Griekse yoghurt!

Dit recept is goed voor 12 plakken cake.

Benodigdheden voor de mandarijn-sharonfruitcake:

  • 3-4 biologische mandarijnen
  • 6 eieren
  • 225 g suiker
  • 225 g amandelmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • mespunt kardemompoeder
  • 2 sharonfruits, in dunne plakken
  • Eetbare bloemblaadjes om te garneren

Extra nodig: keukenmachine en een cakevorm van ± 22 cm, ingevet en bekleed met bakpapier

Zo maak je de cake:

  1. Boen de mandarijnen schoon en doe ze in een steelpannetje met een laag koud water.
  2. Breng tegen de kook aan en laat op laag vuur, met deksel op de pan, 2 uur zachtjes koken.
  3. Check af en toe of er nog voldoende water in de pan zit.
  4. Schep na 2 uur de mandarijnen uit het vocht, halveer ze en verwijder eventuele pitjes.
  5. Pureer ze dan – mét schil – in de keukenmachine.
  6. Weeg 200 g af.
  7. Verwarm de oven voor op 190°C (conventionele onder- en bovenwarmte).
  8. Klop de eieren luchtig.
  9. Voeg de suiker, het amandelmeel, het bakpoeder en de kardemom toe en klop tot een glad, luchtig beslag.
  10. Klop vervolgens de mandarijnenpuree erdoor.
  11. Giet het beslag in de cakevorm en steek er voorzichtig om de 5 mm de plakjes kaki in.
  12. Bak de cake ± 40 min. in het midden van de oven en check dan de kleur.
  13. Dek af met bakpapier als hij te donker kleurt.
  14. Check na nog ± 25 min. met een satéprikker of de cake gaar is.
  15. Bak hem zo nodig nog ± 10 min.
  16. Neem de cake uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  17. Bestrooi met de bloemblaadjes. Lekker met een flinke schep zure room of Griekse yoghurt.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 2 uur mandarijnen koken + 65-75 min. oventijd

Ziet er goed uit!

Tekst | Beanca de Goede
Beeld | Maarten van de Wal

Ook interessant