Eten

Makkelijk én lekker: pasta met kipgehaktballetjes en courgettepesto

recept3.jpg

Hoe de vijf ingrediënten ui, courgette, puntpaprika, kipfilet en kaas tot een heerlijk gerecht kunnen leiden? Door er een culinaire prof op los te laten. Vooruit: ze mag één ingrediënt naar keuze toevoegen. Sandra Ysbrandy, tv-chef en kookboekenschrijfster kiest ervoor om pasta toe te voegen. En dit recept is eruit gekomen.

Pasta met kipgehaktballetjes, courgettepesto & geroosterde paprika’s

Dit heb je nodig
(voor 4 personen)

  • 4 puntpaprika’s
  • peper, zout
  • 500 g lintpasta

Voor de gehaktballetjes:

  • 1 courgette
  • 300 g biologisch kipgehakt
  • 50 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • olijfolie om in te bakken
  • boter

Voor de courgettepesto:

  • 1 courgette
  • 50 g Parmezaanse kaas, grof gehakt
  • 1 dl extra vierge olijfolie + extra om te besprenkelen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika’s met steeltje en al overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster in ± 15 min. beetgaar in de oven. Rasp voor de kipgehaktballetjes de courgette fijn en knijp goed uit. Meng de rasp met het gehakt, de bosui en de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout, rol er balletjes van en zet 15 min. in de koelkast. Halveer voor de courgettepesto de courgette overlangs en schraap het zaad eruit. Snijd de courgette in stukken, kook in 3 min. beetgaar in gezouten water, giet af en spoel koud. Hak de courgette en de kaas fijn. Giet er olie bij en breng op smaak met peper en zout. Verdun eventueel met een lepel water. Bak de gehaktballetjes in olijfolie en boter goudbruin. Schep ze uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat in de oven nog 10-12 min. doorgaren. Kook de pasta beetgaar, giet af maar bewaar wat kookwater. Roer de courgettepesto door de hete pasta en voeg eventueel wat 
pastawater toe. Leg de paprikahelften weer als ‘hele’ paprika op de borden en verdeel de pasta en de balletjes erover. Garneer met extra kaas.

Bereidingstijd: ± 35 min.

Productie | Colette Beyne
Beeld| Maaike van Haaster

Dit recept stond in Margriet 2018-14. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Leuk om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant