Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Aha, zo maak je dus stevige slagroom

slagroom-opkloppen.jpg

Het lijkt altijd zo simpel om goede slagroom te maken. Maar toch kan het nog best lastig zijn om de slagroom echt stevig te maken en ook zo te houden. Gelukkig hebben wij dé tips voor jou om perfect opgeklopte slagroom te maken.

Nodig maar alvast gasten uit om appeltaart met een droom van een slagroom te komen eten.

Koude spullen

Voordat je begint met de slagroom te kloppen, is het belangrijk dat alle spullen die je gebruikt koud zijn. Zet daarom alles een paar uur voor gebruik in de koelkast. Daarbij horen ook de kom en garde.

Stevig, steviger, stevigst

Ook is het belangrijk dat je slagroom koopt met minimaal 35% vet erin. Want hoe meer vet erin zit, hoe steviger het resultaat wordt. Als dat nog niet stevig genoeg is voor je, kun je ook nog mascarpone toevoegen. Gebruik dan 40 gram mascarpone met 100 ml slagroom en klop het vervolgens op.

Lukt het toch niet?

Is het je met deze tips nog steeds niet gelukt om stevige slagroom te maken? Dan kun je altijd nog Klop-Fix gebruiken. Dat werkt immers ook.

Smaakje toevoegen

Wil je je slagroom net wat specialer maken? Voeg dan een lekker smaakje toe. Meng bijvoorbeeld wat geraspte schil van een citroen of sinaasappel door de slagroom heen. Ook kun je wat vanille-extract, een scheutje likeur of cacao aan je slagroom toevoegen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle Eten
Beeld | iStock

Ook interessant