Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng het hierna met de Parmezaanse kaas en knoflook tot een gladde knoflook-parmezaanboter. Bewaar tot later gebruik in de koelkast.
Verwijder de buitenste bladeren van de maiskolven of pel deze naar achter.
Kook de maiskolven vervolgens ongeveer tien minuten voor in kokendheet water met een snufje zout.
Laat de maiskolven uitlekken terwijl je de barbecue voorbereidt en goed heet laat worden.
Bestrijk de maiskolven met een laag knoflook-parmezaanboter en rooster deze in tien minuten rondom gaar op de barbecue. Bestrijk de maiskolven halverwege de kooktijd nog een keer met de knoflook-parmezaanboter.
Snijd de limoenen in partjes en serveer met de gegrilde maiskolven met knoflook-parmezaanboter.
Tip: serveer de maiskolven met crunchy stukjes bacon voor een rokerige barbecuesmaak. Eet smakelijk!
Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.