Eten

Maggi Braadstomen receptenwedstrijd

recept1-hoofd-jpg.jpg

Braadstomen is stomen en braden in één, maggi-bordmet behulp van een braadzak. Zo maakt
u extra sappig vlees in de oven, zonder olie of boter toe te voegen.

Door de unieke combinatie van braden en stomen wordt het vlees extra mals en trekken kruiden er diep in; kortom het goede van stomen én braden. Bovendien blijven de oven en uw handen door het gebruik van de braadzak lekker schoon. Het kan in elke conventionele oven. Maggi braadstomen is verkrijgbaar in drie varianten: Provençaal, Paprika en Knoflook. Probeer onderstaand recept en varieer met de verschillende smaken.

Brdst_Paprika_artikelKip met ananas, rijst & doperwtenkokossalade

• 1 zakje Maggi braadstomen Kip Paprika uit de oven
• 1 verse ananas
• 800 gram kipdrumsticks
• 300 gram witte rijst
• 600 gram doperwten (diepvries)
• 2 sjalotten, gesnipperd
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 50 gram geraspte kokos
• zonnebloemolie
• zout en grof gemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de ananas, verwijder het harde (ronde) hart en snijd in stukken. Doe de kipdrumsticks in de braadzak. Voeg de braadstoomkruiden en de ananas toe. Sluit de zak af en schud deze. Doe de zak een uur in de oven. Breng een pan gezouten water aan de
kook en kook hierin de doperwten 4 min.. Giet af en spoel ze met koud water. Fruit de sjalot en knoflook in zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Meng de doperwten met de sjalot, knoflook en kokos. Breng op smaak met zout en peper. Kook de rijst. Haal de braadzak uit de oven,
knip open en laat even afkoelen. Serveer de kip met de rijst en doperwtenkokossalade.
Bereidingstijd: 60 min.

Ook interessant