Eten

Maggi Braadstomen receptenwedstrijd

brdst_provencaalartikel.jpg

Braadstomen is stomen en braden in één, met behulp van een braadzak. Zo maakt u extra sappig vlees in de oven, recept2zonder olie of boter toe te voegen.

Door de unieke combinatie van braden en stomen wordt het vlees extra mals en trekken kruiden er diep in; kortom het goede van stomen én braden. Bovendien blijven de oven en uw handen door het gebruik van de braadzak lekker schoon. Het kan in elke conventionele oven. Maggi braadstomen is verkrijgbaar in drie varianten: Provençaal, Paprika en Knoflook. Probeer onderstaand recept en varieer met de verschillende smaken.

Brdst_ProvencaalartikelKip met rozemarijnaardappels uit de oven, sperziebonen en worteltjes
• 1 zakje Maggi braadstomen Kip Provenciaal uit de oven
• 800 gram kipdrumsticks
• 600 gram vastkokende aardappels, gewassen en in vieren gesneden
• 4 tenen knoflook
• 1 takje verse rozemarijn
• 1 bos bospeen, geschild en in plakjes
• 1 pond sperziebonen, gedopt
• 2 eetlepels olijfolie
• zout en versgemalen zwarte peper

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de kipdrumsticks in de braadzak. Voeg de braadstoomkruiden, de aardappels, de knoflook, het takje rozemarijn en de olijfolie toe. Sluit de zak af en schud deze voorzichtig.

Doe de zak 1 uur in de oven. Breng een pan gezouten water aan
de kook. Kook de sperziebonen 10 min. en spoel ze daarna met koud water zonder het kokende water weg te gooien. Kook de bospeen in 6 min. beetgaar en spoel af met koud water. Haal de braadzak uit de oven, knip open en laat even afkoelen. Verwarm de sperziebonen en wortelen nog even in een koekenpan met olijfolie of in de magnetron en maak de groenten op smaak met peper en zout. Serveer de kip en aardappels met de groenten.
Bereidingstijd: 60 min

Ook interessant