Braadstomen is stomen en braden in één, met behulp van een braadzak. Zo maakt u extra sappig vlees in de oven, zonder olie of boter toe te voegen.
Door de unieke combinatie van braden en stomen wordt het vlees extra mals en trekken kruiden er diep in; kortom het goede van stomen én braden. Bovendien blijven de oven en uw handen door het gebruik van de braadzak lekker schoon. Het kan in elke conventionele oven. Maggi braadstomen is verkrijgbaar in drie varianten: Provençaal, Paprika en Knoflook. Probeer onderstaand recept en varieer met de verschillende smaken.
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de kipdrumsticks in de braadzak en voeg de braadstoomkruiden, de winterpeen en het gedroogde fruit toe. Sluit de zak af en schud deze voorzichtig. Zet de braadzak een uur in de oven. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg voor extra smaak een groentebouillonblokje toe aan het water. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de rest van de tomaat in reepjes en de reepjes weer in blokjes. Snijd de komkommer over de lengte in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de repen in kleine blokjes. Rooster de amandelen 5 min. in een droge koekenpan op laag vuur. Meng de tomaat, komkommer en amandelen door de couscous en breng op smaak met citroensap, peterselie, peper, zout en olijfolie. Haal de braadzak uit de oven, knip open en laat even afkoelen. Verdeel de kip, wortel en het fruit over de borden en serveer met de couscoussalede. Bereidingstijd: 60 min