Eten

Maggi Braadstomen receptenwedstrijd

recept4-hoofd-jpg.jpg

Braadstomen is stomen en braden in één, met behulp van een braadzak. Zo maakt u extra sappig vlees in de oven, maggibord3zonder olie of boter toe te voegen.

Door de unieke combinatie van braden en stomen wordt het vlees extra mals en trekken kruiden er diep in; kortom het goede van stomen én braden. Bovendien blijven de oven en uw handen door het gebruik van de braadzak lekker schoon. Het kan in elke conventionele oven. Maggi braadstomen is verkrijgbaar in drie varianten: Provençaal, Paprika en Knoflook. Probeer onderstaand recept en varieer met de verschillende smaken.

Brdst_ProvencaalartikelPastasalade met kipfilet uit de braadzak

• 1 zakje Maggi Braadstomen Kip Provençaal uit de oven
• 400 gram kipfilet
• 1 rode ui, in acht partjes
• 1 teen knoflook, in dunne plakjes
• 1 bekertje zure room
• 300 gram tricolore fusilli pasta
• 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in dunne ringen
• 40 gram pijnboompitten
• 250 gram Tasty Tom trostomaten, in vieren
• 1 krop eikenbladsla, in stukjes gescheurd
• 150 gram geraspte oude kaas
• balsamicoazijn
• olijfolie
• zout en grof gemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de niet gesneden kipfilet in de braadzak. Voeg de braadstoomkruiden, de ui, knoflook en zure room toe aan de zak. Sluit de zak af en schud deze voorzichtig. Doe de zak 45 min. in de oven.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de paprika 8 min. in olijfolie in een koekenpan. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur lichtbruin. Haal de braadzak uit de oven, knip open en laat even afkoelen. Snijd de kipfilet in plakjes. Doe alle ingrediënten in een grote schaal. Breng op smaak met balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout. Serveer met geraspte kaas.
Bereidingstijd: 45 min

Ook interessant