Broccoli is weliswaar het hele jaar te koop, maar komt tussen juni en november uit ons eigen land.
Een veelzijdige groente, die extra lekker wordt met Basilicum roomsaus van Knorr.
Macaroni met broccoli, paprika, ham en Basilicum roomsaus
(hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd: ± 30 min.)
Ingrediënten
400 g spiraalmacaroni
400 g broccoliroosjes
2 el vloeibare margarine
1 rode of gele paprika, in stukjes
1 ui, gesnipperd
200 g hamblokjes
1 zakje Knorr Mix voor Basilicum roomsaus
Bereidingswijze
Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water in 8 -10 min. gaar en giet ze af. Verhit de margarine in een wok of hapjespan en bak hierin de paprika en ui 4 min. op matig vuur. Voeg de ham toe en bak nog 2 min.
Bereid intussen de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de broccoli en het ham-paprika-mengsel door de saus. Verdeel de macaroni over vier verwarmde borden en schep de saus erover.
Lekker erbij-tip
Serveer een tomatensalade met verse basilicum bij de macaroni.
Weetje
Broccoli is rijk aan vitamine C, foliumzuur, ijzer en bio-actieve stoffen die helpen het risico op bepaalde soorten kanker te verminderen.