Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

maandag: Zeeuwse worst met zoete rodekool

maandag-zeeuwse-worst-met-zoete-rodekool.jpg

Categorie: vlees Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 535 kcal p.p.)

1 kg vastkokende aardappelen, geschild
4 rundersaucijzen of -braadworsten
4 plakjes Zeeuws spek
5 el olijfolie
1 el appelstroop
1/2 rodekool, in reepjes
4 cocktailprikkers

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar. Wikkel om elke worst een plakje Zeeuws spek en steek het vast met een prikker. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de worst in 15 min. gaar. Giet de aardappelen af. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de aardappelen goudbruin en krokant. Verhit in de wok de laatste el olijfolie en bak de rodekool in 4-5 min. beetgaar. Schep er de stroop door en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de Zeeuwse worsten met de zoete rodekool en gebakken aardappelen.

Ook interessant