HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 500 kcal p.p.) Categorie: vlees Keuken: Hollands
HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 500 kcal p.p.)
Categorie: vlees
Keuken: Hollands
500 g spruitjes, schoongemaakt
400 g varkenshaas, in 4 stukken
4 plakjes katenspek
6 el olijfolie
800 g krieltjes (koelvers)
250 g champignons, in plakjes
2 tl kerriepoeder
2 el peterselie, fijngehakt
4 cocktailprikkers
Kook de spruitjes in water met zout in 10 min. beetgaar. Wikkel elk stuk varkenshaas in een plakje katenspek en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de varkenshaas in 12 min. bruin en gaar. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en gaar. Giet de spruitjes af. Verhit de laatste 2 el olie in een wok. Roerbak de spruitjes 2 min. Voeg de champignons toe en roerbak de groenten in 3 min. beetgaar. Schep de kerriepoeder en de peterselie met peper naar smaak erdoor. Verdeel de spruitjeswok over 4 borden. Leg er de varkenshaas bij en serveer met de krieltjes.