Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

maandag – Tonijnlasagne met groene kool

maandag-tonijnlasagne-met-groene-kool.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 15 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 530 kcal p.p.)

Categorie: vis
Keuken: Italiaans

Ingrediënten
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
300 g gesneden groene kool (koelvers)
1 fles tomatensaus (690 g)
2 blikjes tonijn naturel (à 185 g), in stukken
1 tl gedroogde rozemarijn
250 g lasagne
1 bol mozzarella, in plakjes
ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de knoflook. Bak de kool 4 min. mee. Voeg de tomatensaus en 75 ml water toe. Schep de tonijn met de rozemarijn en zout en peper naar smaak erdoor. Schep een dunne laag tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Leg er een laag lasagne op.

Bedek deze met een paar lepels saus; de bladen hoeven niet helemaal bedekt te zijn. Herhaal dit met de resterende lasagne en saus. Eindig met een laag saus die de laatste laag helemaal bedekt. Leg er de mozzarella op en bestrooi met nog een beetje rozemarijn en zout en peper naar smaak. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 25 min. gaar.

Ook interessant