Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Spruitenstamppot met spekjes & appel

spruiten1.png

Categorie: vlees Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 575 kcal p.p.)

Wat heb je nodig?

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 500 g spruiten
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 el olijfolie
  • 250 g magere spekreepjes
  • 1 friszoete appel, bijv. jonagold
  • 150 ml melk

Zo maak je het!

Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar. Maak intussen de spruiten schoon. Voeg de spruiten halverwege de kooktijd aan de aardappelen toe. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Snijd de appel ongeschild in blokjes en bak 2-3 min. met het spek mee. Verwarm de melk. Giet de aardappelen met de spruiten af. Stamp de aardappelen en de spruiten met de melk grof. Schep er het spek met de appel door en breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op 4 borden en strooi er het amandelschaafsel over.

Ook interessant