Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 11 Maandag – Spitskoolstamppot met worst

maandag-spitskoolstamppot-met-worst.jpg

Spitskoolstamppot met worst

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

1,5 kg kruimige aardappelen
1 rookworst (375 g)
25 g boter
2 uien, gesnipperd
1 kleine spitskool (700 g), in reepjes
1 pot appelcompôte (360 g)

 

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de rookworst. Smelt in een koekenpan de boter. Fruit de ui. Voeg de spitskool toe en bak in 6 min. beetgaar. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de appelcompôte en indien nodig een scheutje kookvocht of melk tot een smeuïge puree. Schep er de spitskool en zout en peper naar smaak door. Serveer met de rookworst.

Kidstip De appelcompôte geeft de stamppot een subtiel zoet smaakje.

Ook interessant