Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag: Spinazie-tomatenpasta met ricotta

maandag-spinazie-tomatenpasta-met-ricotta.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Italiaans

Categorie: vegetarisch
Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 600 kcal p.p.)

Ingrediënten
500 g penne
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
600 g verse spinazie, gewassen
125 g ricotta

Bereidingswijze
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook. Voeg de blikken gepelde tomaat toe en druk de tomaten met een spatel stuk. Kook de saus 5 min. zachtjes. Voeg de spinazie in meerdere porties toe en laat elke portie al omscheppend slinken. Giet de penne af en schep door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta in 4 kommen en verdeel de ricotta met 2 theelepeltjes erover. Maal nog een beetje peper boven de kommen.

Ook interessant