Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

maandag – Spaghetti met pikante tomatensaus

maandag-spaghetti-met-pikante-tomatensaus.jpg

Categorie: vlees Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 535 kcal p.p.)

Ingrediënten
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
3 stengels bleekselderij, in boogjes
300 g rundergehakt
1 el harissa
2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
300 g spaghetti
75 g rucola

Bereiding
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en bleekselderij 1 min. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep er de harissa door en bak nog 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat de saus op laag vuur in ca. 20 min. tot een dikke saus inkoken. Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Giet de spaghetti af en verdeel over 4 diepe borden. Breng de saus op smaak met zout en peper en schep op de spaghetti. Strooi er de knapperige rucola over.

Tip
Harissa is een pittige mediterrane pasta op basis van rode pepers. Harissa is verkrijgbaar bij grotere supermarkten en Marokkaanse winkels. Vervang harissa eventueel door sambal. Ook lekker op sandwiches, in soepen en marinades.

Ook interessant