Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

dinsdag: Spaghetti all’amatriciana

maandag-spaghetti-allamatriciana.jpg

Categorie: vlees Keuken: Italiaans

Categorie: vlees
Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 685 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g spaghetti
1 rode peper
4 el olijfolie
250 g gerookte spekreepjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
150 g rucola slamelange
1 el balsamicoazijn
4 el platte peterselie, grof gehakt
parmezaanse kaas, voor erbij

Bereiding
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen. Snijd de rode peper in de lengte door. Verwijder naar wens de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de spekreepjes uit. Bak de ui met de knoflook en de rode peper 1 min. mee. Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met de spatel stuk. Laat de saus op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Maak de slamelange aan met de resterende 3 el olijfolie, de balsamicoazijn, zout en peper. Roer de peterselie door de saus en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti met de saus over 4 diepe borden. Schaaf of rasp parmezaanse kaas boven de borden.

Ook interessant