Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 3 Dinsdag – Snelle spinazie-zalmgratin

maandag-snelle-spinazie-zalmgratin.jpg

Snelle spinazie-zalmgratin HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. + 15 OVENMIN. (ca. 765 kcal p.p.)

Categorie: vis
Keuken: Hollands

4 el olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
600 g spinazie
4 zalmfilets
1 grote beker crème fraîche (200 g)
1 el grove mosterd
100 g geraspte jonge kaas
700 g mini-krieltjes (koelvers)
2 el dille
4 ovenschaaltjes, ingevet

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de knoflook. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de spinazie in de ovenschaal. Leg er de zalmfilet op. Bestrooi met zout en peper. Meng de crème fraîche met de mosterd, de kaas en zout en peper naar smaak. Verdeel over de zalm en bak in de oven in 15 min. gaar. Kook intussen de krieltjes in 10 min. gaar. Giet ze af en schep om met 2 el olijfolie, de dille en zout en peper naar smaak. Serveer bij de visgratins.

Ook interessant