Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 14 Maandag – Snelle hachee met prei

donderdag-snelle-hachee-met-prei.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 505 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

1 kg vastkokende aardappelen, geschild
50 g boter
400 g magere varkensreepjes
1 zakje sausmix voor jachtsaus (27 g)
1/2 pot zilveruitjes (370 ml), uitgelekt
1 laurierblaadje
1 el appelstroop
800 g prei, in stukken van 10 cm

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Smelt in een braadpan 25 g boter. Bak de varkensreepjes bruin aan. Voeg sausmix met 250 ml water toe en breng al roerende met een garde aan de kook. Voeg de uitjes, laurier en stroop toe en stoof de hachee 5 min. afgedekt. Smelt in een koekenpan de resterende 25 g boter. Bak de prei in ca. 10 min. beetgaar. Giet de aardappelen en verdeel met de hachee en prei over 4 borden.

Ook interessant