Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

donderdag: Schnitzel met koolraap, spekjes & tijm

maandag-schnitzel-met-koolraap-spekjes-tijm.jpg

Categorie: vlees Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN(ca. 595 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, geschild
3 el olijfolie
4 varkensschnitzels
500 g panklare koolraap
100 ml slagroom
125 g magere spekreepjes
2 el verse tijmblaadjes

Bereiding
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 min. gaar. Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie. Bak de spekreepjes uit. Schep er de koolraap door en bak 3 min. Schenk de slagroom in de pan en stoof de koolraap met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Bestrooi de schnitzels met zout en peper. Verhit in een koekenpan de resterende 2 el olijfolie en bak het vlees in 8 min. bruin en gaar. Schep de tijm door de koolraap en breng op smaak met zout en peper. Leg de schnitzel op 4 borden en schep er de koolraap en aardappelen bij.

Ook interessant