Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 09 Woensdag – Schnitzel met groene pepersaus

maandag-schnitzel-met-groene-pepersaus.jpg

Schnitzel met groene pepersaus

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 685 kcal p.p.)

Ingrediënten
800 g (oven)frieten
25 g roomboter
4 varkensschnitzels, in 8 stukken
1 kropsla
2 el mayonaise
1 ui, in ringen
1 sjalot, fijngesnipperd
1 el groene peperkorrels (potje), uitgelekt
3 el madeira (flesje 100 ml, supermarkt)
100 ml slagroom

Bereidingswijze
Bereid de frieten volgens de aanwijzingen in de oven of friteuse. Verhit in een koekenpan de boter. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en bak ze in 6-8 min. bruin en gaar. Verdeel de kropsla in blaadjes en was ze. Verdun de mayonaise met 1 el water en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla met de uiringen over een schaal en besprenkel met de mayonaise. Neem de schnitzels uit de pan. Bak de sjalot en peperkorrels 1 min. in het bakvet. Voeg de madeira toe en roer de aanbaksel met een spatel los. Voeg ook de slagroom toe. Leg de schnitzels in de saus en verwarm nog 1 min. Leg de schnitzels op 4 borden. Schep de pepersaus over het vlees en serveer met de frieten en kropsla.

Ook interessant