Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Maandag – Romige kerriezuurkool met worst

maandag-romige-kerriezuurkool-met-worst.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 770 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

75 g boter
4 runderbraadworsten
1 rode ui, gesnipperd
500 g naturel zuurkool, uitgelekt
1 kg vastkokende aardappelen (koelvers)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
2 tl kerriepoeder
1 appel, in schijfjes

Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bak de worsten in 15 min. bruin en gaar. Smelt in een hapjespan 25 g boter. Fruit de ui. Voeg de zuurkool toe en stoof 10 min. Smelt in een koekenpan de laatste 25 g boter. Bak de aardappelen in 10-15 min. goudbruin en gaar. Meng de crème fraîche, de kerriepoeder en de appel door de zuurkool en stoof nog 5 min. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de zuurkool met de braadworst over 4 borden. Serveer met de aardappelen.

Ook interessant