HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 545 kcal p.p.)
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
50 g boter
1 ui, gesnipperd
1 tl karwijzaad
1 pak rodekool met appel (450 g, diepvries)
restje kerstgebraad, bijv. beenham, kalkoenfilet of rollade
Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar. Verhit in een koekenpan 25 g boter en fruit de ui. Bak het karwijzaad 1 min. mee. Voeg de rodekool toe en verwarm op laag vuur. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de resterende 25 g boter en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep er de rodekool door en breng op smaak met zout en peper. Serveer met een restje koud kerstgebraad. Lekker met zoetzure augurkjes of zilveruitjes.
Tip!
Heeft u nog een restje cranberrycompôte? De friszoete bessencompôte smaakt prima bij rodekoolstamppot.